Máte lupénku? Poradíme s léčením ran

Máte lupénku? Poradíme s léčením ran

Přestože psoriáza přímo hojení ran nezpomaluje, patří stížnosti na zdlouhavé léčení různých poranění u nemocných s lupénkou mezi ty nejčastější. Přinášíme proto několik tipů, jak se o případnou ránu postarat, ale také jak jejímu vzniku předcházet.

FiftyFifty.cz, 16. 5. 2012

 

Hodnocení článku:
(1771 hodnocení - 2,7 z 5)

Další doporučené články

Ani při vaření nemusí klouby bolet

Ani při vaření nemusí klouby bolet

Artritida aneb zánět kloubů může i jednoduché úkony při vaření hodně znepříjemnit, hlavně když je zánět u revmatoidní artritidy v malých kloubech ruky, zápěstí, loktech a ramenou.
1. 6. 2009
Dieta proti lupénce? Zázraky se nedějí

Dieta proti lupénce? Zázraky se nedějí

Máte lupénku a věříte, že výběr určitých potravin může ovlivnit průběh nemoci, nebo ji dokonce výrazně zlepšit? Odborníci si už tak jistí nejsou. Neexistují totiž žádné vědecké studie, které by tuto domněnku potvrzovaly.
4. 11. 2012
Jak se ráno správně rozhýbat? Dodržujte těchto 10 bodů!

Jak se ráno správně rozhýbat? Dodržujte těchto 10 bodů!

Podívejte se na své chlupaté mazlíky: než pes nebo kočka po delším odpočinku vstane z pelíšku, pěkně se nejdřív protáhne. A moc dobře ví, proč to tak dělá. To jenom my lidé chceme všechno hned. Naučte se vstávat zdravěji!
12. 11. 2012
Oslabte moc lupénky kvalitní stravou

Oslabte moc lupénky kvalitní stravou

Neexistuje žádný vědecký důkaz, že by určité potraviny měly přímý pozitivní vliv na psoriázu. Je však dokázáno, že snížení hmotnosti může zmírnit symptomy onemocnění – doporučuje se proto vyvážená strava a stabilní váha. Která jídla jsou tedy vhodná, a jakých je naopak potřeba se vyvarovat?
18. 2. 2015
Sedm tipů, aby klouby v zimě nebolely

Sedm tipů, aby klouby v zimě nebolely

Lidé s nemocnými klouby skoro nepotřebují předpověď počasí. Jeho změnu jim „hlásí“ bolavá kolena, ramena, kyčle, páteř i drobné klouby prstů. V zimě se přitom bolest stává téměř nesnesitelnou. Poradíme, jak na ni vyzrát.
1. 3. 2017
Inzerce: