Novinky - revmatoidní artritida

Plody podzimu, které musíte vyzkoušet!

Plody podzimu, které musíte vyzkoušet!

V létě jsme si užili svěží ovocnou hostinu, ale ani podzim nás neošidí. Ať už máte rádi jakékoli chutě, jistě se pro každého něco najde. Vybírejte z potravin bohatých na živiny, které pomáhají bojovat s nemocemi. Které to jsou?

  1. Růžičková kapusta. Nemusí být udušená do tekuta a šedivá. Když se správně uvaří, chutná skvěle. Ne nadarmo je to v Británii ceněné vánoční jídlo. Obsahuje spoustu vitaminu K, kyselinu listovou a železo.
  2. Hrušky. Mají tolik různých chutí, že si vybere každý. Od měkkých a sladkých až po tvrdé a aromatické. Hrušky vařené s kořením a vínem jsou vynikající. Navíc je v nich mnoho vitaminu C a vlákniny.
  3. Květák. Nemáte na podzim chuť na letní zeleninu? Zkuste květák. Pomáhá předcházet rakovině a snižovat hladinu cholesterolu.
  4. Dýně. Tyto plody, tradičně spojované s podzimem, jsou chutné a umí prozářit byt svými teplými barvami. Při správném skladování vydrží i několik měsíců. Mezi jejich výhody patří značný obsah draslíku, vitaminů B a vlákniny.
  5. Batáty. Říká se jim sladké brambory, ale nechutnají jako přemrzlé brambory. Mají velmi jemnou nasládlou chuť, která se hodí jak na slané, tak i sladké pokrmy. K tomu mají půvabnou oranžovorůžovou barvu, která talíř doslova rozsvítí. Pyšní se protizánětlivými účinky a obsahují spoustu vitaminu A a železa.
  6. Granátová jablka. Mají svěží sladkou chuť podobnou rybízu. Pokud je budete rozebírat jako stavebnici, budou se vám i snadno jíst. Obsahují velké množství kyseliny listové a vitaminu C. Hlavně však mají nesmírné množství antioxidantů. 
  7. Mandarinky. Také se každý podzim těšíte na lahodnou vůni mandarinek? Jsou plné vlákniny a vitaminu C. Dodávají energii i odolnost.
  8. Datle. Na Blízkém východě se jedí celoročně a ke všemu, zkuste to taky. Jsou bohatým zdrojem draslíku a vlákniny a jejich aroma uspokojí všechny milovníky sladkostí.

Zapojte svoji fantazii a prožijte barevný podzim plný fascinujících chutí.

(pez)

Zdroj: http://www.health.com

Hodnocení článku:
(4655 hodnocení - 3,1 z 5)

Další doporučené články

Odhalte přítomnost artritidy! Co ji prozradí?

Odhalte přítomnost artritidy! Co ji prozradí?

Revmatoidní artritida je zánětlivé autoimunitní onemocnění. To znamená, že některé buňky imunitního systému se vymykají kontrole a poškozují tkáně vlastního těla. Pro tuto chorobu je charakteristické poškození kloubů, ale vzácné není ani postižení jiných orgánů.
28. 5. 2015 Revmatoidní artritida
Bolí vás klouby? Na nic nečekejte a jděte k lékaři

Bolí vás klouby? Na nic nečekejte a jděte k lékaři

Revmatoidní artritida je bolestivé onemocnění, které vede k deformitám kloubů a postupně až nesoběstačnosti pacienta. Vše ale může být úplně jinak, pokud se nemoc zachytí a začne léčit opravdu včas.
12. 3. 2011 Revmatoidní artritida
Revmatik a sezení u počítače – jak to skloubit?

Revmatik a sezení u počítače – jak to skloubit?

Práce vsedě je pro řadu lidí samozřejmostí i za „běžných“ okolností. Ovšem s dobou covidovou přišel i významný fenomén práce z domova. Jak si poradit s dlouhým sezením u počítače často v ne příliš optimálních podmínkách, aniž bychom si zdevastovali svou tělesnou schránku?
18. 3. 2021 Revmatoidní artritida
„Vodní sedmička“ pro rozhýbání kloubů

„Vodní sedmička“ pro rozhýbání kloubů

Přinášíme skvělou zprávu všem, kteří trpí bolestivými klouby. Pokud milujete koupání, můžete při pobytu ve vodě spojit příjemné s užitečným. Vodní cviky jsou totiž fajn možností, jak kloubům zasaženým revmatickou nemocí pomoci.
3. 3. 2014 Revmatoidní artritida
Bezpečné a pohodlné vaření je dostupné i pro revmatiky

Bezpečné a pohodlné vaření je dostupné i pro revmatiky

Revmatoidní artritida omezuje nemocné v mnoha každodenních činnostech, vaření nevyjímaje. Práce v kuchyni je tak obtížnější a méně bezpečná než u zdravých lidí. S našimi tipy vám půjde vaření snadněji.
30. 8. 2011 Revmatoidní artritida
Inzerce: