Novinky - revmatoidní artritida

Plody podzimu, které musíte vyzkoušet!

Plody podzimu, které musíte vyzkoušet!

V létě jsme si užili svěží ovocnou hostinu, ale ani podzim nás neošidí. Ať už máte rádi jakékoli chutě, jistě se pro každého něco najde. Vybírejte z potravin bohatých na živiny, které pomáhají bojovat s nemocemi. Které to jsou?

  1. Růžičková kapusta. Nemusí být udušená do tekuta a šedivá. Když se správně uvaří, chutná skvěle. Ne nadarmo je to v Británii ceněné vánoční jídlo. Obsahuje spoustu vitaminu K, kyselinu listovou a železo.
  2. Hrušky. Mají tolik různých chutí, že si vybere každý. Od měkkých a sladkých až po tvrdé a aromatické. Hrušky vařené s kořením a vínem jsou vynikající. Navíc je v nich mnoho vitaminu C a vlákniny.
  3. Květák. Nemáte na podzim chuť na letní zeleninu? Zkuste květák. Pomáhá předcházet rakovině a snižovat hladinu cholesterolu.
  4. Dýně. Tyto plody, tradičně spojované s podzimem, jsou chutné a umí prozářit byt svými teplými barvami. Při správném skladování vydrží i několik měsíců. Mezi jejich výhody patří značný obsah draslíku, vitaminů B a vlákniny.
  5. Batáty. Říká se jim sladké brambory, ale nechutnají jako přemrzlé brambory. Mají velmi jemnou nasládlou chuť, která se hodí jak na slané, tak i sladké pokrmy. K tomu mají půvabnou oranžovorůžovou barvu, která talíř doslova rozsvítí. Pyšní se protizánětlivými účinky a obsahují spoustu vitaminu A a železa.
  6. Granátová jablka. Mají svěží sladkou chuť podobnou rybízu. Pokud je budete rozebírat jako stavebnici, budou se vám i snadno jíst. Obsahují velké množství kyseliny listové a vitaminu C. Hlavně však mají nesmírné množství antioxidantů. 
  7. Mandarinky. Také se každý podzim těšíte na lahodnou vůni mandarinek? Jsou plné vlákniny a vitaminu C. Dodávají energii i odolnost.
  8. Datle. Na Blízkém východě se jedí celoročně a ke všemu, zkuste to taky. Jsou bohatým zdrojem draslíku a vlákniny a jejich aroma uspokojí všechny milovníky sladkostí.

Zapojte svoji fantazii a prožijte barevný podzim plný fascinujících chutí.

(pez)

Zdroj: http://www.health.com

Hodnocení článku:
(4444 hodnocení - 3,1 z 5)

Další doporučené články

Trápí vás revma? Změňte jídelníček ve prospěch vitamínů

Trápí vás revma? Změňte jídelníček ve prospěch vitamínů

Pro lidské tělo je obecně výhodnější získávat vitamíny a minerály z jídla než z tzv. doplňků. Chybění či nedostatek některých z těchto důležitých prvků se mimo jiné zdá být spojeno i s rychlejším postupem revmatoidní artritidy. Nabízíme seznam toho, co by našemu organismu nemělo chybět.
5. 5. 2014 Revmatoidní artritida
Mýty o revmatu: znáte je?

Mýty o revmatu: znáte je?

O mnoha onemocněních se tradují různé mýty, zkazky a polopravdy. Nejinak je tomu i u revmatických zánětů. Platí například, že revma je nemocí starých a bolí při něm jenom klouby?
3. 6. 2009 Revmatoidní artritida
Proč lupénka svědí?

Proč lupénka svědí?

Nepříjemné svědění, které bývá popisováno jako kousavý nebo pálivý pocit, patří mezi nejčastější projevy lupénky a trápí až 90 % pacientů. Co přesně ho způsobuje, jaké faktory ho zhoršují a jak jej řešit?
18. 11. 2021 Revmatoidní artritida
Pět tipů, jak zhubnout i s bolavými klouby

Pět tipů, jak zhubnout i s bolavými klouby

Obezita sama o sobě přináší mnoho zdravotních rizik. Pokud navíc trpíte revmatoidní artritidou, nadbytečná kila ještě více zatěžují už tak bolavé klouby. Poradíme, jak se udržet fit a v kondici.
15. 2. 2016 Revmatoidní artritida
Inzerce: