Novinky - revmatoidní artritida

Plody podzimu, které musíte vyzkoušet!

Plody podzimu, které musíte vyzkoušet!

V létě jsme si užili svěží ovocnou hostinu, ale ani podzim nás neošidí. Ať už máte rádi jakékoli chutě, jistě se pro každého něco najde. Vybírejte z potravin bohatých na živiny, které pomáhají bojovat s nemocemi. Které to jsou?

  1. Růžičková kapusta. Nemusí být udušená do tekuta a šedivá. Když se správně uvaří, chutná skvěle. Ne nadarmo je to v Británii ceněné vánoční jídlo. Obsahuje spoustu vitaminu K, kyselinu listovou a železo.
  2. Hrušky. Mají tolik různých chutí, že si vybere každý. Od měkkých a sladkých až po tvrdé a aromatické. Hrušky vařené s kořením a vínem jsou vynikající. Navíc je v nich mnoho vitaminu C a vlákniny.
  3. Květák. Nemáte na podzim chuť na letní zeleninu? Zkuste květák. Pomáhá předcházet rakovině a snižovat hladinu cholesterolu.
  4. Dýně. Tyto plody, tradičně spojované s podzimem, jsou chutné a umí prozářit byt svými teplými barvami. Při správném skladování vydrží i několik měsíců. Mezi jejich výhody patří značný obsah draslíku, vitaminů B a vlákniny.
  5. Batáty. Říká se jim sladké brambory, ale nechutnají jako přemrzlé brambory. Mají velmi jemnou nasládlou chuť, která se hodí jak na slané, tak i sladké pokrmy. K tomu mají půvabnou oranžovorůžovou barvu, která talíř doslova rozsvítí. Pyšní se protizánětlivými účinky a obsahují spoustu vitaminu A a železa.
  6. Granátová jablka. Mají svěží sladkou chuť podobnou rybízu. Pokud je budete rozebírat jako stavebnici, budou se vám i snadno jíst. Obsahují velké množství kyseliny listové a vitaminu C. Hlavně však mají nesmírné množství antioxidantů. 
  7. Mandarinky. Také se každý podzim těšíte na lahodnou vůni mandarinek? Jsou plné vlákniny a vitaminu C. Dodávají energii i odolnost.
  8. Datle. Na Blízkém východě se jedí celoročně a ke všemu, zkuste to taky. Jsou bohatým zdrojem draslíku a vlákniny a jejich aroma uspokojí všechny milovníky sladkostí.

Zapojte svoji fantazii a prožijte barevný podzim plný fascinujících chutí.

(pez)

Zdroj: http://www.health.com

Hodnocení článku:
(4617 hodnocení - 3,1 z 5)

Další doporučené články

Dědičnost a revmatické nemoci. Jakou roli v jejich rozvoji hrají geny?

Dědičnost a revmatické nemoci. Jakou roli v jejich rozvoji hrají geny?

Dědičnost hraje důležitou roli při přenosu a vzniku širokého spektra chorob, včetně revmatických onemocnění. Vztah genů a revmatických nemocí však není tak jednoduchý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Za jejich vznikem totiž stojí více než jen genová výbava zděděná po rodičích.
17. 7. 2022 Revmatoidní artritida
Obezita a revmatoidní artritida? Souvislost prokázána!

Obezita a revmatoidní artritida? Souvislost prokázána!

Vědci prokázali souvislost mezi obezitou a rizikem vzniku revmatoidní artritidy. Podle výsledků výzkumu hrozí ženám s kilogramy váhy navíc větší nebezpečí rozvoje této chronické zánětlivé choroby.
30. 12. 2014 Revmatoidní artritida
Čtyři tipy, jak prospět páteři

Čtyři tipy, jak prospět páteři

Běžné denní činnosti se kvůli Bechtěrevově chorobě mohou stát náročnými a bolestivými. Pravidelné cvičení a rehabilitace jsou proto nezbytnou součástí života každého, kdo touto nemocí trpí. Důležité je ovšem například i správné držení těla nebo sezení.
21. 12. 2015 Revmatoidní artritida
 Jezte ryby, mohou pomoci při revmatoidní artritidě!

Jezte ryby, mohou pomoci při revmatoidní artritidě!

Konzumace ryb, zejména pak jejich oleje, může pomáhat v léčbě pacientů trpících revmatoidní artritidou. To jsou závěry výzkumu britských a amerických vědců zveřejněné v populárněnaučném časopise Nature na podzim roku 2009.
15. 2. 2010 Revmatoidní artritida
Inzerce: